maanantai 26. tammikuuta 2015

Päivölän pikatekniikat

Viikonloppu hurahti taas suorastaan ylinopeutta kun olin Päivölässä viikonloppukurssilla. Opettajana tällä kertaa Tilkkutaiwaan Hannele, jolta opimme useita eri pikablokkeja. Ihan kaikkia en kokeillut kun eivät sopineet tarkoituksiini.
Aloitin katoavalla tuulimyllyllä. Peitto menee lasten peitoksi sairaalaan, jos ihmettelet värejä. Sinisestä tulikin aika voimakas kontrasti keltaiselle lastenkankaalle.

Sitten kokeilin katoavaa tiimalasia. Tykkäsin tästä enemmän mallista enemmän ja tein kahta eri versiota siitä. Kalakangas oli sen verran sekava että selkempi blokki oli parempi. Tämäkin menee lahjoituspeitoksi sairaalaan.


Uskoisitko että tämän mallin nimi oli Reikä seinässä ? Tämä oli oikein mukavan rentouttava blokki ja sopi hyvin isokuvioisella lastenkankaalleni. Näistä tulee nuppupeittoja. Valmiin blokin koko on n. 40 cm eli tällä blokilla saa kivan peiton nopeasti.Ihan kaikkea aikaa en sentään tehnyt lastenpeittoja vaan osan aikaa työstin taas Quilt-as-you-go peittoani. Nyt sain kaikki blokit valmiiksi tikattua ja kaikki 16 blokkia on yhdistetty neljäksi riviksi. heti kun olen takapuolelta ommellut saumat kiinni käsin voin jatkaa rivien yhdistelyä. 


Yksi blokkimalli jäi kuvaamatta kun valo oli niin huono, laitan ne erikseen esille.

Kiitos taas kaikille kurssikavereille kivasta seurasta ja Hannelelle superkiitokset opetuksesta ja kärsivällisyydestä kanssani. Ja maaliskuussa taas uudestaan Päivölään Hannelen tikkauskurssille :)
2 kommenttia:

  1. On teillä ollut kiva viikonloppu ja ahkeriakin olette olleet!
    Voi kun pääsisikin tikkauskurssille, mutta kurssin ajat eivät sovi:(

    VastaaPoista
  2. Paljon olet saanut aikaan! Tuollaiset kurssit ovat aivan varmasti huipppuhienoja. Saa opetusta ja uusia ideoita ja ystäviä.

    VastaaPoista