maanantai 13. toukokuuta 2013

Uusia leluja

Helantorstaista eteenpäin minulla oli pieni lomanen, jonka aikana piti ommella n 12 blokkia Quilt as you go -kurssille. Arvasit oikein, en ommellut yhtään. sen sijaan kävin kaupoilla, ja hankin tämän uuden paininjalan.

Vinonauhapaininjalan valmiille vinonauhalle. Syöttää kauniisti vinonauhan ja ompelee yhdellä ompeleella kiinni työhön. Harmillisesti ehdin tehdä vain yhden koekappaleen eikä siitä tullut kuvaukselllista. Itse laitteessa ei ollut vikaa, mutta tietämättäni olin käyttänyt liian ohutta neulaa.

Saamani vinkin mukaan jos kone jättää paksuja kohtia ompelematta, vaihda neula paksumpaan ja tarkista että sinulla on Schmetzin tai Organin neulat.  Esim  70 koko sopii silkille, 80 koko  tilkkujen yhdistelyyn ja pannulapuissa kannattaa jo siirtyä 90 tai 100 kokoon.  Olin siis vahingossa ommellut 70 neulalla ja ihmetellyt kun kone ei jaksa ommella paksuja... ohut neula taipuu helpommin, jolloin tikki jää muodostumatta.

Ns työrintamalla minulla on kesken kesäinen työ, joka tulee myyntiin tarvikepakettina tänne.

6 kommenttia:

 1. Yhteensattumia: sinäkin sitten päädyit tuon hankintaan ;) Varmasti hintansa väärti, vaikken olekaan vielä päässyt kokeilua pidemmälle minäkään. Ja hassua: juuri viikonloppuna kokeilin tuota kiemuraliinaakin kurssilaisille näytettäväksi...

  VastaaPoista
 2. Varmaan on hyvä hankinta!
  Kiemuraliinaa minunkin pitää kokeilla.

  VastaaPoista
 3. Kivojahan nuo uudet lelut ovat, käyttö vaan vaatii toisinaan opettelua.
  Hyvä kun laitoit kiemuraliinan myyntiin, monet ovat kyselleet ohejtta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiemuraliina on nyt tarvikepakettina myynnissä ja pelkän ohjeen saa ns kylkiäisenä. Kokeilen vielä jos saisin ohjeen jotenkin tiedostona ladattuna nettiin.

   Poista
 4. Mielenkiintoinen ja kunnioitusta herättävän kokoinen paininjalka. Millä teet vinonauhat? Onko sulla siihenkin joku näppärä lelu?

  VastaaPoista
 5. Käytän valmiita vinonauhoja, joita minulla on runsaasti (hamstrasin kerran yhden lopettaneen verholiikkeen nauhat). Vinonauhaa voi tehdä itsekin, vinonauhan kääntäjällä. Ompelukoneeseen saa myös ostaa sellaisen laitteen, joka tekee kangaskaitaleesta suoraan vinonauhaan ommeltavaan työhön.

  VastaaPoista