keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Unelmalomalla

Olin viime viikonlopun unelmalomalla Hollanissa. Varmaan arvattekin mitä unelmalomalla tehdään, tietysti tilkkuillaan.  Upeiden applikaatiopeittojen suunnittelija Susan Smith tuli Australiasta asti pitämään tilkkutyöpajoja keski-eurooppaan. Olin tilkkuystäväni kanssa kahdessa eri työpajassa.

Ensimmäisenä päivänä aloitimme tekemään tätä Annie's sampler peittoa, johon ei vielä ole edes viralliset ohjeet valmiina. Susan tekee peitot neulakäännösapplikaationa : kuvio piirretään mallinemuoviin josta sitten siirretään kankaalle. Leikataan pienet saumavarat (max 3 mm)  ja applikaatioliimalla kiinnitetään taustakankaalle. Sitten vain neulalla saumavaroja kuvion ääriviivojen myötä kääntämään ja ompelemaan. Tähän tekniikkaan tottuminen kesti hetken enkä vieläkään ole pro-tekijä. Mutta Susanin tapa on nopea. ei mitään liimailuja tai harsimisia.Toisena päivänä teimme Love and Blueberries peittoa. Kuvassa Susan ja hänen valmis peittonsa.

Tästä sain nyt ensimmäisen blokin tehtyä. "oikeaa" needleturn -applikaatiota blokissa edustaa lintu. 


Pikkuinen kylä jossa kurssi pidettiin oli aivan ihana kesäinen sää. Joka paikassa kukki alppiruusut, aurinko paistoi ja oli lämmin.


Koska hotellimme ei ollut aivan kylän keskustassa, kuljimme kurssimatkat paikalliseen tapaan fillareilla. 
Lisää kuvia Susanin upeista peitoista seuraavassa postauksessa.


5 kommenttia:

 1. Aivan varmasti unelmaloma! Upeita töitä molemmat ja myös sinun blokkisi. Olen tuota tekniikkaa kokeillut killan hyväntekeväisyyspeittoa tehdessä ja tuntui ihan mukavalle. Olisipa meilläkin jo kukat loistossa ja lämpimämpää.

  VastaaPoista
 2. Huippua! Ihan AAA+ -luokan loma!

  VastaaPoista
 3. Olen pohtinut että josko pitäisi joskus lähteä oikeasti käsityömatkalle, tällainen kurssi voisi olla hauska! Mielenkiinnolla odotan sinun blokkeja...

  VastaaPoista
 4. Oli kyllä niin unelmaloma, ettei työnteko oikein vieläkään luista, kun mieli harhailee koko ajan takaisin tuonne :-)

  VastaaPoista