tiistai 3. toukokuuta 2016

Perinnettärien Round Robin aloitus

Lupauduin vetämään kuukauden blokki-peittoa Perinnettärissä. Meillä oli kaksi todella perinteistä peittoa valittavana ja Round Robin tuli valituksi.

Peiton keskustaan tulee applikoitava blokki. tässä alkua siitä.

Aluksi tein täysvinoon leikatusta tuuman kaitaleesta nauhaa vinonauhankääntäjällä. keskusblokin kankaaseen silitettiin taitokset kohdistusta helpottamaan.  Vinonauhan kiinnitin applikaatioliimalla kiinni taustaan. Oli sitten helpompi ommella. 


Välillä piti tarkistaa että meni nauhat kohdalleen.


Kaavassa oli myös keskusblokkivaihtoehtona ympyräkranssi. Yritin myös sitä, mutta ympyrästä ei tullut täydellinen vaikka jäljensin ääriviivat taustakankaalle. ehkä tätä voi käyttää jossain muussa työssä kunhan ei tule keskustaksi. Sama liimausharjoitus kuin yllä.


Lehdet ja keskuskukka on freezerpaperiin silitetty ja sitten reunat harsittu paperiin kiinni. Mielestäni tein valtavan kasan lehdyköitä, mutta kuten ylimmästä kuvasta näkyy, vielä niitä puuttuu. Harsitut lehdet tulen vielä kerran harsimaan kiinni taustaan. Niitä en liimaa sillä jos lehden/kukan reunassa on jokin ryppy, niitä ei silloin saa enää pois. 


3 kommenttia:

 1. Onpas mielenkiintoista, uutta minulle:)

  VastaaPoista
 2. Tulossa jotain todella upeaa! Perinnettärien peitot ja muutkin työt on aina niin hienoja.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoista ja tulossa on varmasti jotain hienoa.
  Applikointi kiinnostaisi, mutta en ole vielä päässyt alkuun sen kanssa, pitäisi vain kokeilla, tuo liima olisi varmasti hyvä apu.

  VastaaPoista