torstai 7. syyskuuta 2017

Tikaten taas

Messupeitto valmistui nyt tikkausvaiheeseen. Mietin jonkun aikaa miten sitä tikkaisi mitkäkin kohdat, mutta pianhan sitä sitten keksi. Valkoiset kohdat valkoisella Aurifil Mako 40 langalla  ja muut kohdat punaisella tai pellavan värisellä Aurifil-langalla. Vanuksi valitsin ohuen pehmopolyester-vanun joka tikkautuikin nätisti. Kankaaksi tähän tuli yksi jelly roll-kaitalerulla ja pari metriä valkoista kangasta. Yllättävästi kaitelerulla riitti koko peittoon.

 Suurimman osan kuvioista tein vapaa-tikkauksena omasta päästä, vain kahteen kohtaan piirsin haihtuvalla kynällä sabluunan kuviot. Nyt koko peitto on tikattu ! Tervetuloa Kädentaitomessuille Helsinkiin sitä tiirailemaan.
Hankin tikkauskoneen muutama vuosi sitten ja aina kun aloitan kone pitää kaivaa esiin muun tavaroiden alta : )  mutta Hannelen hyvillä tikkausvinkeillä onnistuu ja mitä enemmän tikkaa , sitä helpommin se sujuu. Hanskat vaan käteen ja hommiin. Suosittelen lämpimästi.2 kommenttia:

  1. Auts. Arvokas kone hautautuu roinaan. Pitänee tulla messuille tarkastamaan tikkausten laatu :D Kyllähän sinä osaat tikata. Hannelen kurssit olivat todella hyödylliset.

    VastaaPoista
  2. Samalta minunkin koneeni vierukset välillä näyttävät, lohdullista nähdä, että muillakin on samoja haasteita ;D Koneeni on vielä hyvin ottavalla paikalla ovensuussa, joten työhuoneeseeni menossa oleva tavarat parkkeeraavat helposti pöydän kulmalle. Tykkään kovasti työsi pehmeistä väreistä, itse kun en niitä osaa käyttää.

    VastaaPoista