maanantai 30. maaliskuuta 2015

Vapaatikkauskurssin satoa

Olipa kiva viikonloppu. Hannele on todella asiantuntija tässä vapaatikkauksessa ja hyvä ope. Jos ja kun Hannele järjestää uuden kurssin, suosittelen lämpimästi.

Kuten moni on huomannut, aloitan mieluusti uuden työn enemmin kuin lopetan vanhan/tikkaan vanhan valmiiksi. syynä se etten ole aina osannut tikata kunnolla enkä keksinyt mitään kivaa mallia miten tikata.

Ihan ensimmäisistä tekeleistä en ottanut kuvia, joten saatte ihailla näitä paremmin onnistuneita. Kaikki kuviomuodot eivät suju helposti ja jos osaat tikata yhteensuuntaan, toinen suunta onkin jo vaikeampi. oikeasti pitäisi hallita kaikki 4 suuntaa, oikealta vasemmalle, vasemmalta oikealle, ylhäältä alas ja alhaalta ylös.

Erilaisia viivastoja ja pisteitä apuna käyttäen syntyy helposti näyttävää.
 Tässä on harjoiteltu katetdraalin ikkunatikkausta. tehdään siis loivaa S-kirjaintaPyöreitä muotoja joilla täyttää kivasti isommankin pinnan. tätä sai tehdä kun oli ensin harjoitellut e-ja l kirjaimia. ( kaunoa siis)

 U-kirjaimen harjoittelua ja kun luulee osaavansa voi siirtyä tekemään kukkasia.


Tässä tuumaviivasto apuna simpukkamuotojen tikkauksessa, eli isoa u-kirjainta. Lopuksi voi sitten hifistellä noilla koristeilla.


Miten täytän ison neliön. Jaa neliö ensin neljään yhtäsuureen osaan ja merkkaille pisteitä ja ompele pisteestä pisteeseen. Lopuksi tikkaa kuoliaaksi joku osa, niin toiset näkyvät sitten sitä selvemmin. tässä työssä on vanua tuplasti.


Sunnuntaina pääsimme harjoittelemaan höyheniä. Aiemmin inhosin näitä kun vain näinkin jossain kuvassa. Tiesitkö että höyheniä voi tikata ainakin kuudella eri tavalla ? Pitää vain löytää se itselle sopiva.
viimeisenä harjoituksena viivaston avulla kukkia sekä kaikutikkausta.


Kiitos kaikille kurssikavereille mukavasta seurasta !

7 kommenttia:

 1. Upeita tikkauksia ja varmasti oli mukava kurssi, täytyy yrittää päästä joskus...

  VastaaPoista
 2. Monenlaista ja mielenkiintoista oppia olette saaneet:)
  Ensi kerrralla lähden mukaan jos suinkin pääsen.

  VastaaPoista
 3. Kotiin ajaessa ihmettelin vielä, miten onnistuit saamaan lehvät kranssiin noin tasaisesti. Upea kranssi. Nyt sitten odotellaan, että muutat kaikki tilkkupinnat valmiiksi kustomoidusti tikatuiksi peitoiksi.

  VastaaPoista
 4. Upeita tikkauksia! Joko olit jo entuudestaan taituritikkaaja tai sitten opit tosi nopeasti. Nuo kaikki höyhentikkaukset on valtavan hienoja, etenkin ympyräinen.

  VastaaPoista
 5. Mainioita tikkauksia teit, oli mukava tutustua!

  VastaaPoista
 6. Miten minä en kurssilla tajunnut ollenkaan tuota kranssia? Sehän on aivan upea! Oli kiva tutustua.

  VastaaPoista
 7. Hienoja tuli! Tuolle kurssille olisin halunnut tulla mutta nyt ei mitenkään onnistunut.

  VastaaPoista