torstai 6. kesäkuuta 2013

Quilt as you go tekniikasta

Quilt as you go tekniikka, jossa siis tikataan työ paloina, vaatii hieman laskemista. Huomasin tehdessäni että tarkat 12 tuuman blokit eivät ehkä ole se paras vaihtoehto. Jokaisen palan vanu ja taustakangas täytyy olla ompeleesta laskettuna puolet valmiin kaitaleen leveystä. Tämä jo aiheuttaa päänvaivaa. vaikka siis valmiissa blokissa olisi neljännestuuman saumavara täytyy muistaa laittaa vanuun ja pohjaan reilusti enemmän, jos valmis yhdistämiskaitale on esim tuuman leveinen.
Tässä kuvassa on nyt blokit oikeinpäin ja valmiin kaitaleen leveys tuuman,

Tämä kuva on nurjalta jossa näkyy erittäin huonosti tuo että pohjakangas+vanu ovat ihan millilleen yhdessä. Näin kaitaleen sisälle ei tule ns tyhjää vaan pysyy yhtä paksuna kuin blokkien kohdilta.


Kun sitten sisäosat on saatu valmiiksi , joudutaan ulkoreunoja varten taas tekemään ihan uudet laskelmat kuinka paljon saumavaraa tehdään reunusta varten.  yritän tällä kaikella siis sanoa ettei tekniikka ollutkaan niin helppoa kuin luulin.  Ja näillä helteillä en ole ompelukoneen ääressä istuksinut, joten eipä ole tullut yhtään uutta blokkia tikattua vaikka kurssi loppui jo viimeviikolla !

PS, Kuulin että Päivölän tilkkukursseilla kesäkuussa olisi hyvin tilaa. Suosittelen lämpimästi jos tykkäät ommella yötäpäivää samanhenkisten seurassa. Opettaja on mainio ja laukkuvalikoimissa on valinnanvaraa.

3 kommenttia:

 1. Kiva, kun raportoit valmiiksi tikattujen palojen yhdistämisestä. Taitaa sittenkin olla helpompaa koota tilkkutyö ja tikata kokonaisuutena. Minullakin on kaapissa valmiiksi tikattuja paloja edellisen ompelukoneen ajoilta. Sittemmin satsasin tikkaamiseen ja mielestäni se kannatti. Nyt inhoan noita valmiiksi tikkaamiani paloja sekä värien takia, että osaan tikata nyt paljon nätimmin ja mielenkiintoisemmin.

  VastaaPoista
 2. Taas opin uutta, en ole tiennyt että tälle tekniikalle on tuollainen nimitys:)
  Yhden parisängynpeitteen olen tehnyt tällä systeemillä ja siinä se toimi erittäin hyvin. Niin isoa työtä en olisi onnistunut muuten tikkaamaan. Olin lopputulokseen itsekin tyytyväinen;)

  VastaaPoista
 3. Minullekin uusi nimi tälle tekniikalle, en ole koskaan tehnyt näin, mutta kokeiltavien listalla on... muiden joukossa. Olen kyllä nähnyt tällä tekniikalla tehtyjä todella kauniita töitä. Kivan näköistä! Hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista