perjantai 3. toukokuuta 2013

Quilt as you go

tilkkukurssi alkoi eilen. Onneksi ilmoittauduin kurssille sillä muistin koko tekniikan väärin. Jotta saisi jotain aikaiseksi pitäisi olla blokit tehtyinä. Minulla oli 3 blokkia  ennestään ja sain eilen 2 uutta valmiiksi.  Jostain syystä nämä erilaiset hyrrä/tuulimyllyvariaatiot viehättävät.

Blokkien ohjeet ovat ns blokkiviuhkasta, jossa on yli 100 erilaista blokkia 4-5 eri koossa. Alimman blokin luulin leikanneeni 12 tuuman mukaan, mutta kun sain sen valmiiksi,huomaisin että se oli 15 ". Siitä tulee sitten tyynynpäällinen. Nyt pitäisi ehtiä ommella ennen seuraavaa kertaa 12 blokkia lisää. Laskin että sohvanpäällinen tarvitsee ainakin 16 kpl 12 tuuman blokkia, koska välikaitale on hyvin kapea.

Kankaisiin liittyy sellainen tarina että ostin viime kesälomalla Ranskasta yhdestä kivasta kaupasta valikoiman fat quartereita ja se kangasnippu maksoi suorastaan mansikoita. Joulun välipäivinä käydessäni Maaritin kanssa Porvoossa, löysin samoja kankaita Alestalon kangaskaupasta ja huomattavasti asiakasystävällisempään hintaan.(ja niitä oli pakko ostaa lisää kun sai halvalla )  Tässä kohtaa alkoi naurattamaan, sillä olin luullut ostavani jotain todella hienoa sieltä Ranskasta. (Kankaat ovat oikeasti  ranskalaisia ja kauniita.)  Vinkkinä kesäloman visiitiksi niin Annecyn kaupunki Annecy järven rannalla on kaunis historiallinen pikkukaupunki, jossa saa pari kesäpäivää kulumaan mukavasti.

2 kommenttia:

  1. Sorry, mutta kangas valinnat eivät ole onnistuneet. Sillisalaattia sanon minä.

    VastaaPoista