torstai 11. lokakuuta 2012

Pari blokkia

Dear Jane kirjasta taasen on valmistunut eikä juuri muuta. Viime viikonloppuna kaikki aika meni erilaisiin (koti) töihin enkä päässyt ompelukonetta lähellekään.

Vaateompelutunnilla sain mustan puolihameen viittä vaille valmiiksi, vain pieni käsinompelupätkä puuttuu. Hameesta ei ole kuvaa sillä mustasta hameesta ei saa kunnollista sellaista. Ensiviikolla aikuisopiston tunneista on syyslomaa. Ja kyllä kelpais itsellekin pieni lomanen.

5 kommenttia:

 1. Mikä ihme on puolihame???

  Kysyy hämmentynyt

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäin ihan miettimään mistä tämä sana puolihame on sanavarastooni tarttunut. Nykyajan synonyymi on hame. tarkemmat selitykset täältä kaupunginkirjaston tietolähteestä

   http://igs.kirjastot.fi/fi-FI/iGS/kysymykset/kysymys.aspx?ID=4d7961b6-0c65-4814-a558-f95d25effce7

   Poista
 3. Kaikki kenen opetuksessa olen ollut ja kuka alaa vähänkin tuntee, ei ole käyttänyt sanaa puolihame. Sitä on pidetty nuorison keksimänä terminä. Edes koko ikänsä käsityöopettajana toiminut anoppini ei tunnista termiä.
  Puolihameesta tulee ensimmäisenä mieleen että se on osittainen hame, vaikka pelkkä etukappale. Hameita kun ei voi olla kuin kokonaisia.
  Oma epäilykseni mitä puolihameella voitaisiin tarkoittaa on polvimittaista hametta. Mutta...sille on omaterminsä; polvimittainen hame..

  hämmentynyt vieläkin

  VastaaPoista
 4. Dear Janet on varmaan mukavia "pikkutöitä" tai "välitöitä", vaikka jotkut niistä taitaa olla aika hankalia, etenkin käsin ommeltavat.

  VastaaPoista