keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Kasseja Päivölässä

Innokkaat tilkkuilijat kokoontuivat taas kurssille Päivölään pakkasia uhmaten. perjantai-iltana oli luokassakin viileähköä mutta onneksi jo lauantaiksi lämpötilat muuttuivat kohdalleen.
Itse jouduin koiranhoidollisista syistä lähtemään jo lauantai-iltana takaisin kotiin mutta onneksi ehdin tehdä kaiken mitä suunnittelinkin.

Nyt on oma neulatyyny ja roskis aina matkassa. Pysyy hyvin paikallaan kun neulatyynyssä on riisiä sisällä.  Korikassille en vielä ole keksinyt käyttöä mutta eiköhän tuo kohta täyty tavarasta.


Tämän reilunkokoisen ostoskassin ompelin siivousessusta jääneestä kankaasta. ( jos vaikka saisi ostoshimon kesken siivouksen niin olisi sitten varusteet sävy sävyyn :) ) Ompelin kassin kotona loppuun kun lauantaina aika loppui kesken. Hienot tikkaukset ehdin kuitenkin tehdä sabluunan avulla.



Kiitos Hannelelle opetuksesta ja kurssikavereille kivasta seurasta. 

keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Onkos tullut kesä ?

Perhoset lentävät farkkukankaassa ?  kesää odotellessa voi katsella näitä perhosia. Kangas oli Eurokangaslöytö viimevuonna ja nyt tein kaksi samanlaista toppia. Toinen meni kummitytölle nimpparilahjaksi ja toinen menee veljentytölle synttärilahjaksi. enää puuttuvat ne kesäiset kelit.


Ja viikonloppuna Päivölään tilkkulemaan :D 

PS.  Päivölän kesäkurssit ovat  nyt netissä. ja eikun ilmoittautumaan ennenkuin täyttyvät.

torstai 14. tammikuuta 2016

Mill Works blokkeja

Joskus heikkona hetkenä ilmoittauduin tämmöiseen BOM juttuun, jonka pituus oli 8 kuukautta.  Syksyllä tein pari blokkia ja viimeviikonloppuna lisää kun hermostuin niihin miniatyyriblokkeihin.
Ensimmäisenä kuukautena piti tehdä neljä blokkia. Vähän erikoista minusta, yleensä se on blokki/kk.


Sitten toisena kuukautena piti tehdä kaksi blokkia. Koko työhön tulee yhteensä 25 kpl 12 tuuman blokkia, joten peitolle tulee kokoa.  Ehkä olisi kannattanut katsoa tarkemmin mihin sitä ilmoittautuu :D


Kolmannen kuukauden pakettia en ole uskaltanut vielä kurkata, varmaan taas 4 blokkia tai jotain. Sillä välin Farmer's Wife ohjelmassa pukkaa uusia blokkeja kuin sieniä sateella.

Jos kaipaat itse uusia tuulia tai lisää aloitettuja töitä, tästä linkistä niitä löytyy:




torstai 7. tammikuuta 2016

Uusi vuosi ja uudet blokit

Blogissa on ollut hiljaista kun olen laiskotellut tästä. Toinen syy on etten saa kuvia ipadista suoraan blogiin, joten pitää kierrättää monen mutkan kautta...

Farmer's wife blokkirintamalla oli onneksi julkaisutauko joulun pyhien aikaan. Sain tehtyä 11 rästiin jäänyttä blokkia joululomani aikana.  Tässä niistä muutama. Blokit vaikeutuvat koko ajan ja menee pienempien palasten ompeluksi. Edelleen on muutama tekemättä ja uudet tämän vuoden blokitkin on jo julkaistu. Onneksi näin pakkasilla ehtii ompelemaan kun on liian kylmä hiihtää.






Maarit julkaisi tuolla FB:n puolella tämmöisen leikkimielisen Jotakin valmiiksi Joka kuukausi ryhmän. tässä mnun tammikuun valmistunut. Syksyn vaateompelusta jäi kesken tämä tunika. Kaivoin esille kirjontakoneeni ja tein värikkäät taskut. taskujen koko määräytyi jäljelle jääneen kangaspalan mukaan. Siksi eivät ole samankokoiset. 



Hyvää alkanutta tilkku-ja ompeluvuotta 2016 !