maanantai 31. elokuuta 2015

Jane Austen ja -kesäblokit on yhdistettynä

Käytin viikonlopun puhtaasti ompeluun ja valmista tulikin. sain vihdoin yhdistettyä kaikki Jane Austin työn blokit ja  tehtyä reunat.  Peitosta tulee tosi pitkä.


Samoin sain kasattua tämän kesäkursilla aloitetut "Simply Wowen" blokit.  Blokkiohje löytyy Modabakeshopista tarvittaessa.  Tässäkin peitossa on pituutta kun ei pitelijän kädet eivät ylety tarpeeksi korkealle.  


Ja koska jotain on saatu lähes valmiiksi, niin voi hyvällä omallatunnolla aloittaa uutta. Mill Works-peiton kaksi ensimmäistä blokkia, tämä oli heräteostos, johon tuli viimetalvena 9 blokin ohjeet + kankaat.

Ja eikun harsimaan ja tikkaamaan näitä isoja pintoja. Oikeasti inhoan harsimista, mutta pakko tehdä, muuten tikkaus menee pilalle. eikä tikkauskuvion valintakaan ihan helppo nakki ole. 

keskiviikko 26. elokuuta 2015

hexagonhurahdus -Sue Daley sew-along forget-me-not

Hurahdin totaalisesti näihin hexagoneihin. Samalla kun olen tehnyt näitä Brinton Hall blokkeja, huomasin että Sue Daley aloitti kivan ompele-mukana-ohjelman.

Alku oli vaatimaton, vain keskuskukka tehtiin. Luulin että kivasti tässähän ehtii tehdä mukana.

seuraava kierros/viikko olikin paljon työläämpi, ja lähes kaikki vapaa-aika hurahtikin tähän. Onneksi Lovejoy-jaksoja voi vielä katsoa areenasta, samalla tulee ommeltua.


Maanantaina julkaistiin kolmas osa. siinä olen vasta liimannut kankaat paperille ja ompelu on alkuvaiheessa.

Suen peitonalku käyttäen Forget-me-not -sarjan kankaita:


Jos kiinnostuit, Suen omat sivut ja ohjeet löytyvät täältä.
Hexagoneja ja liimapuikkoja löytyy taasen täältä. (ei siis tarvitse tilata Australiasta asti)


maanantai 17. elokuuta 2015

Brinton Hall keskuskukkia

on valmistunut lisää. Näitä on ollut kiva tehdä. Hexagoneihin jää helposti koukkuun,mutta kun on kivat ilmat , mikäs näitä on pihalla ja parvekkeella tehdessä.

Kaikkiaan seitsemän kukkaa tulee keskelle. Tässä ekat viisi.



ja yhdessä näyttävät tältä. jups, näitähän onkin jo kuusi. Kankaat ovat varastojeni kätköistä ja kerrankin saa käyttää isot ruusukankaat kunnon kokoisina paloina eikä ihanaa kukkaa tarvitse silputa.

Ympärille tulee sitten luonnonvalkoisesta vielä kerros. 


maanantai 10. elokuuta 2015

täällä taas

Niin ne lomaviikot sitten menivät ja paluu arkeen koitti.  tein alkukesästä niitä Dear Jane blokkeja kunnes sain tarpeekseni. Yksi blokki jota olin monta iltaa ahertanut, meni ihan poskelleen. Tuli tunne että nyt riitti vähäksi aikaa.

Onnekseni Quiltmania oli julkaissut uuden tosikivan peiton mallin, Brinton Hall. Tähän sitten haksahdin. Alkuperäinen peitto on museossa esillä ja sen on ommellut vuosina 1801-1805 Anna Margaretta Brereton. Tarkempia tietoja tästä linkistä


Peiton keskustaan tulee 7 hexagonia. tässä kehykset valmiina odottamassa että valitsen sopivat kukkakankaat keskustoiksi.

Ja tässä ensimmäinen kukkakangas nyt ommeltuna. Onneksi lämpimiä kesäiltoja on vielä luvassa niin näkee näitä ommella ulkosalla. Hexagonien kankaat  olen liimannut harsimisen sijaan ja koontiompelussa olen käyttänyt Bottom Line lankaa.Sopii tähän tosi hyvin. Ei mene lankasolmuun ja koska lanka on tosi ohutta, ei juurikaan näy. 


.