torstai 27. kesäkuuta 2013

Hurahduksia

Jouduin vahingossa tälle Esther Aliun blogisivulle muutama viikko sitten, jossa hän mainosti uuden historiallisen työn aloitusta, Love Entwined. Jäin heti koukkuun ja kirjauduin Yahoo ryhmään, jotta saan ohjeet tähän ihanaan työhön.  Minua viehätti peiton kaukainen valmistusvuosi, 1790 sekä rakkausaihe. Itse peitto on varmastikin vaikea tehdä, ja alkuohjeita oli ladattu yahoo:hun sivukaupalla. Puhumattakaan kuinka paljon kangasta tähän menee.

Toinen johon hurahdin oli nämä hexagonit. Niitä olen nyt harsinut harva se ilta, vaikka voisin tehdä jotain toisia keskenjääneitä. Onkohan se tämä helle kun sekoittaa pään ?





keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Laukkuideat ensiviikoksi

Kävin eilen illalla ns keikalla Päivölässä ja samalla sain hieman vakoiltua, mitä uutta ope on keksinyt täksi kesäksi. Tämmöinen ihana reppu löytyi.
Tämä siirtyi välittömästi ompelulistan kärkeen. Nyt pitäisi enää keksiä mistä kankaasta ompelisi, minulla muistini mukaan on tätäkin kuvan kangasta jossain olemassa.

Talvella kun en ehtinyt olla kurssilla kuin yhden päivän, jäi toivottujen töiden listalle tämä laukku, johon tulee 2-lukkoinen vetoketju. Ihan näin  ruskean ystävä en ole, joten omaani tulee varmaan vähän pirtsakammat värit. Sain kivoja kankaita Soilin Käsityötarvikkeesta, jossa piipahdimme pakollisella ostospyrähdyksellä.


Veskanväsääjät saivat viimeksi haastekankaan josta piti tehdä talven aikana laukku. sen verran olen edistynyt että kaavat olen piirtänyt, ompelu vain puuttuu. Kaikilla muilla tuntuu olevankin jo haastekangastyö valmis. Ja eikun ompelemaan :)

torstai 20. kesäkuuta 2013

Hyvää Juhannusta

Pionit kukkivat tänä vuonna aikaisin.Yleensä ne ovat kukassa kun olen Päivölässä kurssilla. Tänä vuonna ehdin ihastelemaan kukkaloistoa oikein kunnolla.

Oikein hyvää ja mukavaa Juhannusta !

PS. tuosta QuiP-päivästä tuli mieleen että ehkä ensivuonna kannattaa järjestää ns Quip - Rally. Voitaisiin vierailla toistemme luona, kun "show" olisi eriaikaan eri paikoissa.Jätän idean nyt hautuumaan ja palaan siihen pääsiäisen jälkeen lähempänä ajankohtaa.

maanantai 17. kesäkuuta 2013

QuiP Tiksissä

Lauantaina sitten hurahdin, hexagoneihin tietty. Kaikki nämä tilkkuvuodet olen onnistunut varjelemaan itseäni näiltä, mutta kun siinä auringossa ompelimme ja harsimme jättikokoisia hexagoneja, se vaan tapahtui. Maarit oli alunperin varannut näitä hexagoneja ohikulkijoille, mutta kukaan ei uskaltanut tarttua neulaan ja lankaan. Minun oma applikaatiotyöni lenteli tuulen mukana sen verran että päädyin harsimaan hexagoneja.



Tikkuraitilla herätimme kivasti ihmetystä ja moni ohikulkija uskaltautui haastattalemaan meitä. Koirat ilmeisesti vainusivat että noi tädit tykkää karvaturreista, kun useampi koiraihminen kävi juttelemassa.
Paikalla oli Vantaan Tilkkutiiraajien pieni, mutta sitäkin innokkaampi iskujoukko, Hilkka ja Maarit minun lisäkseni. Ensi vuonna uudestaan !



perjantai 14. kesäkuuta 2013

Quilting in Public - Vantaa

Vantaan Tilkkutiiraajat tilkkuilevat huomenna julkisesti Tikkuraitilla Tikkurilassa klo 10 alkaen. Sateen sattuessa olemme kauppakeskus Tikkurissa. Tervetuloa joukolla kokeilemaan itsekin tilkkuilua.

maanantai 10. kesäkuuta 2013

vaihteeksi vaatetta

Nimittäin kesämekko valmistui eilen. Ja kokokin oli sopiva, vaikka keväällä vähän epäilin vaatetunnilla opettajan kanssa että oliko kaavoissa virhe. Ei onneksi ollut, oli ilmeisesti liikaa vaatetta päällä sovitettaessa.
 Lopuksi tein vielä yhden 12" blokin valmiiksi. Halusin kokeilla tätä vähän hankalampaa blokkia, jossa on paljon y-saumoja. Mielestäni onnistui joten kuten. Tämän peiton blokeista puuttuu vielä jokunen, onneksi pahimmat helleilmat ovat väistyneet, jos vaikka jaksaisi jatkaa näiden kanssa.

torstai 6. kesäkuuta 2013

Quilt as you go tekniikasta

Quilt as you go tekniikka, jossa siis tikataan työ paloina, vaatii hieman laskemista. Huomasin tehdessäni että tarkat 12 tuuman blokit eivät ehkä ole se paras vaihtoehto. Jokaisen palan vanu ja taustakangas täytyy olla ompeleesta laskettuna puolet valmiin kaitaleen leveystä. Tämä jo aiheuttaa päänvaivaa. vaikka siis valmiissa blokissa olisi neljännestuuman saumavara täytyy muistaa laittaa vanuun ja pohjaan reilusti enemmän, jos valmis yhdistämiskaitale on esim tuuman leveinen.
Tässä kuvassa on nyt blokit oikeinpäin ja valmiin kaitaleen leveys tuuman,

Tämä kuva on nurjalta jossa näkyy erittäin huonosti tuo että pohjakangas+vanu ovat ihan millilleen yhdessä. Näin kaitaleen sisälle ei tule ns tyhjää vaan pysyy yhtä paksuna kuin blokkien kohdilta.


Kun sitten sisäosat on saatu valmiiksi , joudutaan ulkoreunoja varten taas tekemään ihan uudet laskelmat kuinka paljon saumavaraa tehdään reunusta varten.  yritän tällä kaikella siis sanoa ettei tekniikka ollutkaan niin helppoa kuin luulin.  Ja näillä helteillä en ole ompelukoneen ääressä istuksinut, joten eipä ole tullut yhtään uutta blokkia tikattua vaikka kurssi loppui jo viimeviikolla !

PS, Kuulin että Päivölän tilkkukursseilla kesäkuussa olisi hyvin tilaa. Suosittelen lämpimästi jos tykkäät ommella yötäpäivää samanhenkisten seurassa. Opettaja on mainio ja laukkuvalikoimissa on valinnanvaraa.

maanantai 3. kesäkuuta 2013

Arvoituksen ratkaisu

Myönnetään. Arvoitus oli vaikea ja kiitos kaikille rohkeille yrittäjille. Kun pyykkipojat poistetaan niin "rasian" reunat tasataan saksilla. Saadaan tämmöiset,  kuvassa ulko-ja sisäpuoli, joihin on siis erikeeperillä liimattu kangas. Pyykkipojat pitävät vekitetyt kulmataitokset paikallaan kunnes liima kuivuu.

Sitten kiinnitettään tekstiiliimalla rasian osat metallikehyksiin. (omani eivät ole vielä liimatut)

Lopputuloksena tämmöinen pikkulaukku, löytyy netistä Clutch Box Purse- nimellä. Näitä tulee aikanaan myyntiin tänne, mikäli osoittautuvat käytössä käyttökelpoisiksi.  Laukkusen koko on sama kuin postikorilla, mutta syvyydessä on onneksi tilaa.

Luottokorttilompsan arvonnassa onnetar suosi Kvilttaajaa.